Toisella asteella toimien — Opas oppilaitoksen opiskeluhuoltoryhmälle

Hietanen-Peltola, Marke; Laitinen, Kristiina; Järvinen, Jouni; Fagerlund-Jalokinos, Susanna
Titel: Toisella asteella toimien — Opas oppilaitoksen opiskeluhuoltoryhmälle
Författare: Hietanen-Peltola, Marke (Författare)
Laitinen, Kristiina (Författare)
Järvinen, Jouni (Författare)
Fagerlund-Jalokinos, Susanna (Författare)
Artikelnummer: 9789523433731
Form: Mjukband
Tillgänglighet: Leveranstid 1-3 vardagar
Pris: 12,00 € (10,91 € moms 0 %)

Förlagets identifieringsnummer: OHJ0102019
Förlag: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Serie: Ohjaus 10
Upplaga: 2019
Utgivningsår: 2019
Språk: finska
Antal sidor: 60
Produktgrupp: - Barn, ungdomar och familjer
- Handledning
FÖRMÅNER
Bibliotekssignum: 59.241 Personalhälsovård. Studenthälsovård. Skolhälsovård
ALLFO - Allmän finländsk ontologi: opiskelijahuolto, toisen asteen koulutus, oppilaitokset, ryhmät, johtaminen, osallisuus, toimintamallit, yhteisöllisyys
Opiskeluhuoltoryhmällä on tärkeä tehtävä toisen asteen oppilaitoksen hyvinvointityössä. Opiskeluhuoltoryhmä vastaa opiskeluhuollon kokonaisuuden suunnittelusta, toteutuksesta ja arvioinnista oppilaitoksessa. Tärkeänä tavoitteena on yhteisöllisellä työllä ehkäistä opiskelijoiden hyvinvointia heikentäviä ongelmia. Tämä opas on laadittu tukemaan opiskeluhuoltoryhmien toimintaa toisen asteen oppilaitoksissa. Oppaassa esiteltävä toimintamalli yhdenmukaistaa ryhmien työskentelyä ja varmistaa yhteisöllisen opiskeluhuoltotyön toteutumisen entistä tasalaatuisempana. Toimintamallissa korostuu opiskelijoiden ja huoltajien osallisuuden lisääminen erityisesti yhteisöllisessä opiskeluhuoltotyössä.

Opas on suunnattu ensisijaisesti toisen asteen oppilaitoksissa toimiville rehtoreille ja johtajille, opetushenkilöstölle ja opiskeluhuoltopalvelujen ammattilaisille sekä heidän yhteistyötahoilleen. Opas soveltuu esimerkiksi opiskeluhuoltoryhmän jäsenten perehdyttämiseen. Myös opiskelijat ja huoltajat saavat oppaasta kokonaiskuvan opiskeluhuoltoryhmän työskentelystä ja omasta roolistaan siinä.