Vi äter och lär tillsammans - rekommendation för skolbespisningen

Titel: Vi äter och lär tillsammans - rekommendation för skolbespisningen
Artikelnummer: 9789523028111
Form: Mjukband
Tillgänglighet: Leveranstid 1-3 vardagar
Pris: 15,00 € (13,64 € moms 0 %)

Förlagets identifieringsnummer: KID0302017
Förlag: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Upplaga: 2017
Utgivningsår: 2017
Språk: svenska
Antal sidor: 96
Produktgrupp: PUBLIKATIONSSERIER
- KIDE
- Nutrition
Publikationer på svenska
FÖRMÅNER
Bibliotekssignum: 59.34 Näringslära. Dieter
ALLFO - Allmän finländsk ontologi: ruokakasvatus, kouluruokailu, kouluruoka, ravitsemussuositukset, kasvatusyhteistyö, koulut, ateriat, ruokavaliot, ruokalistat, suunnittelu, suurkeittiöt
VI ÄTER OCH LÄR TILLSAMMANS – rekommendation för skolbespisningen ger anvisningar om organiseringen av skolbespisningen, om samarbetet inom skolan och med hemmen och om uppföljningen och utvärderingen av verksamheten. Med tanke på serveringen av skolmåltiderna och mellanmålen ges meny-, mat- och födoämnesspecifika rekommendationer.

Rekommendationen betonar vikten av rofyllda, gemensamma måltider och fostrande handledning av måltiderna. Det centrala är att stärka elevernas delaktighet, att servera lunch och mellanmål som främjar hälsan och en hållbar utveckling, att beakta måltidsmiljön och främja seder och bruk. Målet är att öka elevernas matkompetens och utveckla deras matinsikt. Skolbespisningen utgör ett ämnesövergripande lärområde som har en naturlig koppling till flera läroämnen. Denna rekommendation har publicerats av Statens näringsdelegation (VRN) och är riktad till utbildningsanordnare, arrangörer av verksamhet som stödjer undervisningen, skolorna, dem som ansvarar för skolornas måltidsservice och elevvård samt till föräldrar, vårdnadshavare och elever. Vi äter och lär tillsammans – matglädje i skolan!