Tietoa meistä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on kansallinen asiantuntijalaitos, joka tarjoaa luotettavaa tietoa päätöksenteon ja toiminnan tueksi terveys- ja hyvinvointialan ammattilaisille, tutkijoille ja kehittäjille sekä päättäjille. Laitos julkaisee tutkimuksia, raportteja, tilastoja, oppaita, ohjeita, suosituksia, luokituksia ja tietokirjoja.

THL:n julkaisusarjat

THL:n omissa julkaisusarjoissa ilmestyy vuosittain noin 150 nimekettä, joista osa on verkkokirjakaupassa myytäviä julkaisuja. Vuonna 2016 myytiin yli 10 500 THL:n julkaisua. Lähes kaikista sarjoissa julkaistuista nimekkeistä löytyy verkkoversio julkaisuarkisto Julkarista. THL:n julkaisusarjojen verkkojulkaisuja ladattiin Julkarista vuonna 2017 lähes 800 000 kertaa.

Tieteelliset artikkelit

THL:n tutkijat ja kehittäjät julkaisevat vuosittain noin 800 artikkelia kansainvälisissä vertaisarvioiduissa lehdissä ja kotimaisissa lehdissä noin 100 artikkelia. THL:n tutkijoiden artikkeleista 76 % ilmestyy alansa huippulehdissä, niiden parhaassa neljänneksessä.
THL:n julkaisuista lisää verkkosivuillamme

YP-lehti

Yhteiskuntapolitiikka on hyvinvointitutkimuksen avoin foorumi, jossa kuuluu ajattelun ääni. YP:n jutuilla on taipumusta saada julkisuutta, herättää uteliaisuutta, virittää keskustelua ja käynnistää toimenpiteitä.

YP:n julkaisijat ovat Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Eläketurvakeskus ja Tampereen yliopiston yhteiskuntatieteiden tiedekunta.
Tilaa YP-lehti

Ellibsin verkkokauppa

THL:n julkaisuja on saatavana myös e-kirjoina. Pieni valikoima on myynnissä Ellibsin verkkokaupassa. Epub-julkaisut ovat maksullisia ja vaativat erillisen lukuohjelman.
THL:n julkaisuja Ellibsissä

Julkaisuarkisto Julkari

Julkari on STM:n hallinnonalan yhteinen avoin julkaisuarkisto. Julkarista löydät useimmat hallinnonalan julkaisut ladattavina pdf-tiedostona.
Julkarissa on noin 11 000 THL:n julkaisua vapaasti selailtavissa ja ladattavissa:

  • THL:n julkaisusarjojen julkaisut pdf-muodossa
  • Tieteellisten artikkelien viitetiedot ja osa artikkeleista liitetiedostoina
  • Yhteiskuntapolitiikka-lehden artikkeleita
STM:n hallinnonalan yhteinen avoin julkaisuarkisto Julkari
Valtioneuvoston yhteinen julkaisuarkisto Valto

THL:n uutiskirje

Ilmestyy sähköpostitse n. 11 kertaa vuodessa.

Saat ajankohtaista tietoa terveydestä ja hyvinvoinnista sekä uusista THL:n julkaisuista, verkkopalveluista ja tapahtumista.
Tilaa THL:n uutiskirje

THL mukana tapahtumissa

THL osallistuu näytteilleasettajana omalla osastollaan vuoden aikana tärkeimmille sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille ja opiskelijoille suunnatuille messuille, seminaareihin ja koulutustapahtumiin, joissa esitellään ja myydään THL:n julkaisuja.
Tapahtumista enemmän verkkosivuillamme.

Löydät THL:n uudet julkaisut myös Facebookista ja Twitteristä (#THLjulkaisee).

 

.

.

.

.