Syödään yhdessä — Ruokasuositukset lapsiperheille

Valtion Ravitsemusneuvottelukunta
Nimeke: Syödään yhdessä — Ruokasuositukset lapsiperheille
Tekijät: Valtion Ravitsemusneuvottelukunta (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523432536
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 27,30 € (24,82 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: KID0262019
Kustantaja: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Sarja: Kide 26
Painos: 2. painos, 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 128
Tuoteryhmät: - Ravitsemus
Kirjastoluokka: 59.34 Ravinto-oppi. Ruokavaliot
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: ravitsemussuositukset, ruokavaliot, ravitsemus, lapsiperheet, lapset (ikäryhmät), ruoka, ravinto, raskaus, imetys
SYÖDÄÄN YHDESSÄ -ruokasuositukset lapsiperheille on kansallinen suositus lasten, lapsiperheiden ja raskaana olevien ja imettävien ruokavaliosta. Suosituksissa kuvataan terveyttä edistävän monipuolisen ruokavalion periaatteet sekä keinoja sen toteuttamiseen lapsiperheissä. Suosituksissa painotetaan ruokakasvatusta, lapsen syömään oppimisen tukemista ja ruokailoa. Niissä on huomioitu uusin tutkimustieto kiinteiden ruokien aloituksesta ja vauvan siirtymisestä imetyksestä muun perheen ruokavalioon. Suosituksissa on esillä aiempaa enemmän ruoan monipuolisuus, vaihtelevuus ja kohtuullisuus sekä monikulttuurisuus ja vaihtoehtoiset tavat syödä. Mukana ovat suositukset vegaaniruokavaliosta ja urheilevan nuoren ruoasta sekä eräistä erityistilanteista. Suosituksessa tarkastellaan lapsiperheen ruokailua alkaen raskauden suunnittelusta aina lapsen varhaiseen aikuisuuteen saakka.

Tähän 2. uudistettuun painokseen on päivitetty alle yksivuotiaiden D-vitamiinilisän käyttöohjeet, ohjeet elintarvikkeiden turvallisesta käytöstä sekä mm. lehmänmaidon tapaan käytettävien kasvipohjaisten juomien ja kasviproteiinilähteiden käyttösuositus. Suositukset sopivat tietolähteeksi kaikille niille ammattiryhmille, joiden tehtäviin lasten, raskaana olevien ja imettävien naisten ja lapsiperheiden ravitsemuskysymykset kuuluvat.


Katso myös näitä tuotteita