Hoitoon liittyvien infektioiden torjunta

Anttila, Veli-Jukka; Kanerva, Mari; Kuronen, Maria; Kurvinen, Tiina; Lyytikäinen, Outi; Rantala, Arto; Vuento, Risto; Ylipalosaari, Pekka
Nimeke: Hoitoon liittyvien infektioiden torjunta
Tekijät: Anttila, Veli-Jukka (Toimittaja)
Kanerva, Mari (Toimittaja)
Kuronen, Maria (Toimittaja)
Kurvinen, Tiina (Toimittaja)
Lyytikäinen, Outi (Toimittaja)
Rantala, Arto (Toimittaja)
Vuento, Risto (Toimittaja)
Ylipalosaari, Pekka (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523431645
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 84,00 € (76,36 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: TEE0282018
Kustantaja: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Sarja: Teema 28
Painos: 7. painos, 2021
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 577
Tuoteryhmät: - Väestön terveys ja hyvinvointi
Kirjastoluokka: 59.51 Tartuntataudit
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: infektiot, torjunta, sairaalainfektiot, sairaanhoito, sairaalat, sairaalahygienia, hygienia, desinfiointi, sterilointi (puhdistus)
Avainsanat: hygienia, sairaalahygienia, torjunta, sairaalainfektiot, sairaanhoito, sairaalat, desinfiointi, infektiot, sterilointi (puhdistus)
Hoitoon liittyvien infektioiden torjunta on tärkeä osa potilasturvallisuutta. Se on myös taloudellisesti kannattavaa toimintaa, sillä torjuttavista infektioista aiheutuu merkittäviä kustannuksia. Hoitoa ja hoivaa annetaan yhä useammin myös kotona, ja hoito onkin ketjuuntunut erikoissairaanhoidon, perusterveydenhuollon, sosiaalihuollon ja kodin yhteistyöksi. Infektioiden tehokas torjunta edellyttää hyvää tiedonkulkua ja yhteistyötä ketjun joka kohdassa. Kirja antaa selkeiden ohjeiden lisäksi hyödyllisen yleiskuvan hoitoon liittyvien infektioiden torjunnasta eri ammattiryhmien työssä. Kirjassa käsitellään hoitoon liittyvien infektioiden syitä, ehkäisyä, torjuntaa ja seurantaa. Kaikkia ammattiryhmiä koskevat hyvät hoito- ja toimintakäytännöt sekä varotoimet käsitellään perusteellisesti. Aihetta syvennetään erikoisaloihin ja erityisiin potilasryhmiin sekä ongelmamikrobeihin liittyvien käytäntöjen kautta. Hoito- ja toimintakäytäntöjä käsitellään käytännönläheisesti. Uuden tartuntatautilain asettamat vaatimukset on huomioitu kirjan ohjeissa. Tämä on aiemmin Suomen Kuntaliiton kustantaman kirjan 7. painos. Kirja on tarkoitettu kaikille potilaiden hoitoon sekä toimintayksiköiden huoltoon ja muihin toimintoihin osallistuville ammattilaisille. Puhtain käsin potilaan parhaaksi!


Katso myös näitä tuotteita