Huoli puheeksi — Opas varhaisista dialogeista

Eriksson, Esa; Arnkil, Tom Erik
Nimeke: Huoli puheeksi — Opas varhaisista dialogeista
Tekijät: Eriksson, Esa (Kirjoittaja)
Arnkil, Tom Erik (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789513317928
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 25,00 € (22,73 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: OP60
Kustantaja: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Sarja: Oppaita/Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus 60
Painos: 11. painos, 2024
Kieli: suomi
Sivumäärä: 60
Tuoteryhmät: - Opas
- Mielenterveys
- Lapset, nuoret ja perheet
Kirjastoluokka: 37 SOSIAALIPOLITIIKKA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: varhainen puuttuminen, lapset (ikäryhmät), nuoret, lastensuojelu, huolenpito, dialogi
Oppaan tarkoituksena on madaltaa lasten ja nuorten kanssa työskentelevien työntekijöiden kynnystä varhaiseen puuttumiseen. Työntekijä saattaa olla huolissaan, kuinka lapselle tai nuorelle on käymässä, jos auttamisyritykset jatkuvat ennallaan. Mieleen nousee ehkä tarve saada lisää voimavaroja tilanteen ratkontaan. Mutta kuinka ilmaista asiansa niin, että saadaan aikaan hyvää yhteistyötä?

Puheeksioton ennakointimenetelmä on kehitelty yhdessä psykososiaalisen työn ja opetustyön ammattilaisten kanssa. Menetelmän ideana on pyytää huoltajien apua ja yhteistyötä työntekijän huolten vähentämiseksi. Keskustelun sävy on toisenlainen silloin, kun muita ei määritellä ongelmallisiksi. Näin avautuvat myös dialogin jatkumisen näköalat.

Huolen käsitettä ja kunnioittavaa varhaista puuttumista selvennetään muun muassa ns. huolen vyöhykkeistön avulla. Se auttaa arvioimaan omia toimintamahdollisuuksia ja yhteistyön tarpeita.

Opas on tarkoitettu kaikille lasten ja nuorten kanssa työskenteleville. Sitä laadittaessa on ajateltu erityisesti peruspalvelujen, kuten päivähoidon, äitiys- ja lastenneuvolan ja koulun, työntekijöitä. Opasta voi hyvin hyödyntää myös erityispalveluissa.


Katso myös näitä tuotteita