Hyvinvointivaltio ylittää jälkensä

Hänninen, Sakari; Saikkonen, Paula
Nimeke: Hyvinvointivaltio ylittää jälkensä
Tekijät: Hänninen, Sakari (Toimittaja)
Saikkonen, Paula (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523028258
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 34,30 € (31,18 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: TEE272017
Kustantaja: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Sarja: Teema 27
Painos: 2. painos, 2020
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 182
Tuoteryhmät: JULKAISUSARJAT
- Teema
- Sosiaali- ja terveyspalvelut
Kirjastoluokka: 37 SOSIAALIPOLITIIKKA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: hyvinvointivaltio, haasteet (ongelmat), yhteiskuntapolitiikka, tehokkuus, solidaarisuus, työllisyys, yrittäjyys, ansiokehitys, tasa-arvo, eriarvoisuus, tuloerot, huono-osaisuus, köyhyys, kilpailukyky, hyvinvointi, valinnanvapaus, työmarkkinapolitiikka, työmarkkinasopimukset, paikallinen sopiminen, sosiaalipolitiikka, sosiaaliturva, sote-uudistus, sosiaalihuolto, terveydenhuolto, julkiset palvelut, yksityistäminen, rahoitus, kustannukset, terveyspolitiikka
Pohjoismaiset hyvinvointivaltiot on kansainvälinen menestystarina. Käytännössä siitä kertovat kaikki hyvinvoinnin tunnusluvut. Pohjoismaissa yksityinen markkinatalous ja julkinen valta ovat onnistuneesti tukeneet ja tasapainottaneet toisiaan. Tälläkin tarinalla on nousunsa ja laskunsa. Pohjoismaisen hyvinvointivaltion arvostelu liittyy sen rajoihin.

Pohjoismainen hyvinvointivaltio on ollut vauhdittamansa taloudellisen kasvun seuralainen, mutta miten se pärjää kasvun taittuessa, tai jopa tullessa rajoilleen. Pohjoismaisen hyvinvointivaltion tulevaisuudessa on kysymys siitä, millaisten suhteiden varassa nämä yhteiskunnat voivat toimia. Kysymys koskee yhtä hyvin ihmisten suhdetta luontoon kuin heidän välisiä suhteitaan, ja jopa heidän suhdetta itseensä ja tietoonsa. Näitä suhteita eri näkökulmista analysoimalla tämä teos valottaa sellaisia reittejä, joiden kautta pohjoismaiset hyvinvointivaltiot voivat ylittää tai joutuvat joka tapauksessa ylittämään rajojaan.

Teos soveltuu yhtä hyvin alan ammattilaiselle kuin oppikirjaksi.


Katso myös näitä tuotteita