Identiteetit, konfliktit ja sovittelu

Attias, Miriam
Nimeke: Identiteetit, konfliktit ja sovittelu
Tekijät: Attias, Miriam (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523435353
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 35,00 € (31,82 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: TEE_2020_33
Kustantaja: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Sarja: Teema 33
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 155
Tuoteryhmät: - Mielenterveys
- Tapaturmat ja väkivalta
- Sosiaali- ja terveyspalvelut
- Terveys- ja hyvinvointipolitiikka ja -talous
Kirjastoluokka: 30.13 Sosiaalipsykologia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: sovittelu, konfliktit, riita-asiat, sosiaaliset ristiriidat, identiteetti, erilaisuus, väestöryhmät, konfliktinratkaisu, prosessit
Konflikteja syntyy kaikilla elämänaloilla, ja niitä sovitellaan monin eri tavoin. Tässä teoksessa tarkastellaan monimuotoisessa yhteiskunnassa esiintyvien, erilaisuuteen ja identiteettiin liittyvien konfliktien sovittelua. Sovittelun idea on edistää yhteistyöhön perustuvaa ja tasapuolista konfliktin käsittelyä. Se on yksi hyvä keino rakentaa toimivia väestösuhteita. Mutta mitä sanoja ja tekoja yhteistyön ja tasapuolisuuden edistäminen käytännössä vaatii, kun identiteetit ovat pelissä?

Kirja koostuu kolmesta, itsenäisestikin toimivasta osiosta.
Ensimmäisessä käsitellään erilaisuuteen ja identiteetteihin liittyvien konfliktien sovittelussa keskeisiä arvoja, käsitteitä ja ilmiöitä. Toisessa osassa kuvataan käytännönläheisiä menetelmiä sekä sovittelijan osaamista. Kolmas osio tarkastelee sitä, millaisilla rakenteellisilla toimintatavoilla voidaan ennaltaehkäistä konfliktien kärjistymistä ja vastakkainasettelujen vahvistumista.

Teos on suunnattu sovittelijoille (rikos- ja riita-asioiden sovittelu, työyhteisö-, oppilaitos-, tuomioistuin-, perhe-, naapuruus- ja katusovittelu), heille, jotka päättävät, kuinka sovittelua hyödynnetään sekä kaikille, jotka pohtivat identiteettikysymyksiä ja niistä johtuvia konflikteja ja haluavat syventää osaamistaan näiden konfliktien käsittelyssä.


Katso myös näitä tuotteita