Lähisuhdeväkivallan kartoittaminen ja siihen puuttuminen lastenvalvojan työssä

Karhuvaara, Marjatta; Kaitue, Sanna; Ruuhilahti, Susanna
Nimeke: Lähisuhdeväkivallan kartoittaminen ja siihen puuttuminen lastenvalvojan työssä
Tekijät: Karhuvaara, Marjatta (Kirjoittaja)
Kaitue, Sanna (Kirjoittaja)
Ruuhilahti, Susanna (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522459893
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 10,00 € (9,09 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: OPA0302013
Kustantaja: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Sarja: THL Opas 27
Painos: 2013
Julkaisuvuosi: 2013
Kieli: suomi
Sivumäärä: 76
Tuoteryhmät: JULKAISUSARJAT
- Opas
- Tapaturmat ja väkivalta
EDUT JA TARJOUKSET
Kirjastoluokka: 37.4 Perhepolitiikka
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: lastensuojelu, perheväkivalta, lapsen asema, lähisuhdeväkivalta, parisuhdeväkivalta, väkivalta, perheet, tunnistaminen, interventio, lastenvalvojat
Suurin osa eroon päätyneistä vanhemmista neuvottelee lapsensa asioista ja vahvistaa keskinäisen sopimuksensa kunnan sosiaalitoimessa lastenvalvojan luona. Lastenvalvojalla on mahdollisuus myös jättää sopimus vahvistamatta, jos hän epäilee sopimuksen olevan lapsen edun vastainen. Lähisuhdeväkivalta on yksi tärkeistä lapsen etuun ja sopimisen edellytyksiin vaikuttavista tekijöistä. Väkivallan puheeksi ottaminen on kuitenkin vaikeaa.

Tässä oppaassa kuvataan väkivallan eri ilmenemismuodot ja miten valtasuhteen epätasapaino, käytetyn väkivallan muodot sekä väkivallan toistuvuus ja pitkäkestoisuus vaikuttavat perheen dynamiikkaan. Oppaassa kerrotaan miten väkivalta voi vaikuttaa lapsen huoltoa ja tapaamisoikeutta koskeviin sopimuksiin, millaisia keinoja viranomaisilla on käytettävissä väkivaltaan puuttumiseen ja perheen tilanteen rauhoittamiseen sekä miten lapsen huoltoa ja tapaamisoikeutta koskevat asiat ratkaistaan, jos niistä sopiminen ei ole mahdollista. Väkivallan puheeksi ottamiseen ja sen käsittelyyn neuvottelun yhteydessä annetaan käytännön työkaluja.

Opas soveltuu lastenvalvojien lisäksi lastensuojelun ja perheneuvolan työntekijöille, lasten huolto- ja riita-asioita käsitteleville tuomareille ja asianajajille.


Katso myös näitä tuotteita