Oikeuspsykiatria

Ahlgrén-Rimpiläinen, Aulikki; Seppänen, Allan; Melander, Sakari; Rautanen, Mika
Nimeke: Oikeuspsykiatria
Tekijät: Ahlgrén-Rimpiläinen, Aulikki (Toimittaja)
Seppänen, Allan (Toimittaja)
Melander, Sakari (Toimittaja)
Rautanen, Mika (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789524082068
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 4.3.2024
Hinta: 49,00 € (44,55 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: TEE2024_37
Kustantaja: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Sarja: Teema 37
Painos: 2024
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Sivumäärä: 435
Tuoteryhmät: - Mielenterveys
- Sosiaali- ja terveyspalvelut
- Teema
ETUSIVU
Kirjastoluokka: 59.56 Psykiatria
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: oikeuspsykiatria, lääketiede, palvelujärjestelmät, lainsäädäntö, oikeudellinen sääntely, hallintomenettely, mielentilatutkimus, syyntakeisuus, hoitotyö, rikollisuus, väkivaltaisuus, rikoksentekijät
Oikeuspsykiatria on alan ensimmäinen suomenkielinen oppikirja. Kirjassa kuvataan kattavasti oikeuspsykiatrinen palvelujärjestelmä, alaa ohjaava lainsäädäntö ja hallintomenettely sekä aiheeseen liittyvät filosofiset kysymykset. Laaja kliinisen oikeuspsykiatrian osuus käsittelee rikollisen käyttäytymisen ja psykiatristen häiriöiden välisiä yhteyksiä sekä häiriöiden etiologiaa ja niiden hoitoa. Kirja palvelee oikeuspsykiatrian parissa työskenteleviä ammattilaisia kuten lääkäreitä, psykologeja, sairaanhoitajia, sosiaalityöntekijöitä, tuomareita, syyttäjiä ja puolustusasianajajia.

Kirja soveltuu oppimateriaaliksi esimerkiksi oikeuspsykiatriaan erikoistuville lääkäreille ja muille oikeuspsykiatrian erikoisalalle suuntaaville sosiaali -ja terveydenhuollon ammattilaisille, samoin kuin oikeustieteen ja oikeuspsykologian opiskelijoille. Alansa perusteoksena kirja edistää Suomen oikeuspsykiatrian kehitystä, kansalaisten oikeusturvaa ja oikeuspsykiatriseen hoitoon määrättyjen henkilöiden hoitoa. Lisäksi kirjan toivotaan lisäävän oikeuspsykiatrian ja sitä sivuavien tieteenalojen välistä vuoropuhelua ja yhteistyötä.


Katso myös näitä tuotteita