Rekommendationer för nutritionsbehandling

Statens Näringsdelegation
Nimeke: Rekommendationer för nutritionsbehandling
Tekijät: Statens Näringsdelegation (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789524080460
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 13.4.2023
Hinta: 29,40 € (26,73 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: OHJ2023_004
Kustantaja: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Sarja: Handledning 4
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: ruotsi
Sivumäärä: 339
Tuoteryhmät: ETUSIVU
- Ravitsemus
- Sosiaali- ja terveyspalvelut
Kirjastoluokka: 59.34 Ravinto-oppi. Ruokavaliot
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: ravitsemussuositukset, ravitsemushoito, ruokavaliot, ravitsemus, ruokailu, sairaalat, laitoshoito, ravinnonsaanti, sairaudet, potilaat, ikääntyneet, lapset (ikäryhmät), nuoret, ruokapalvelut
Nutritionsbehandlingen utgör en viktig del av främjandet av tillfrisknandet och rehabiliteringen efter sjukdomar. Den utgör en central form av behandling av sjukdomar och i fråga om vissa sjukdomar den enda behandlingen. En god nutritionsbehandling minskar behovet av andra vårdåtgärder och främjar effekten och genomslagskraften hos annan vård. Den kan också minska behovet av medicineringen och förkorta längden på specialsjukvård. Syftet med denna rekommendation som gäller nutritionsbehandling av patienter och patientmåltider är att beskriva nutritionsbehandlingsprocessen som en flexibel helhet, där kostservicen och lokalvården inkluderas som en del av behandlingsprocessen.

I publikationen ingår såväl information och anvisningar som bedömnings- och uppföljningsverktyg för utveckling av nutritionsbehandlingen inom det nya servicesystemet. Den reviderade rekommendationen bygger på internationella rekommendationer, forskningsrön inom klinisk näringslära och medicin och god praxis. Rekommendationen är avsedd för alla som styr, planerar och deltar i nutritionsbehandlingen av en patient och i genomförandet av kostservice inom de offentliga och privata social- och hälsovårdstjänsterna. Utgående från den kan utarbetas mer detaljerade organisationsspecifika riktlinjer för nutritionsbehandlingen och beskrivningar av kostservicen.

Nutritionsbehandlingsrekommendationen lämpar sig också som lärobok. Denna rekommendation har producerats av Statens näringsdelegation och Institutet för hälsa och välfärd i samarbete med en omfattande arbetsgrupp med experter på nutritionsbehandling.


Katso myös näitä tuotteita