Seksuaaliväkivaltatyön perusteet

Bildjuschkin, Katriina
Nimeke: Seksuaaliväkivaltatyön perusteet
Tekijät: Bildjuschkin, Katriina (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789524081443
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 17.11.2023
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: TEE2023_36
Kustantaja: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Sarja: Teema 36
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 447
Tuoteryhmät: - Mielenterveys
- Seksuaali- ja lisääntymisterveys
- Tapaturmat ja väkivalta
Kirjastoluokka: 37 SOSIAALIPOLITIIKKA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: seksuaalinen hyväksikäyttö, seksuaalirikokset, väkivalta, estäminen, väkivaltatyö, seksuaalioikeudet, ihmisoikeudet, seksuaalivähemmistöt, tukipalvelut, kriisityö, hoito, uhrit, verkkoympäristö, lapset (ikäryhmät), nuoret, naiset, miehet, kunniaväkivalta, oikeudellinen sääntely
Seksuaaliväkivaltatyön perusteet antaa kokonaiskuvan seksuaaliväkivallasta, väkivaltaa kokeneiden auttamisesta ja hoitamisesta sekä väkivallan ehkäisystä. Kirjoittajina on laaja joukko seksuaaliväkivallan tutkijoita, auttamistyön kehittäjiä ja väkivallan uhrien hoidon ammattilaisia. Teoksessa käsitellään muun muassa seksuaaliväkivaltaan liittyvää lainsäädäntöä ja väkivallan yleisyyttä. Samalla kuvataan mitä seksuaaliväkivalta on luonteeltaan ja millaisia muotoja tämä väkivalta saa erilaisissa väestö- ja ikäryhmissä.

Seksuaaliväkivaltaa kohdanneiden hoito palvelujärjestelmässä ja hoidon työmenetelmät kuvataan kattavasti. Oman lukunsa saavat alan toimijat ja koulutus. Seksuaaliväkivallan tekijöitä ja sen ehkäisyä koskevissa luvuissa paneudutaan muun muassa lapsiin ja nuoriin kohdistuvan väkivallan ehkäisyyn, väkivallan puheeksi ottoon ja seksuaalikasvatukseen. Teos sopii erityisesti sosiaali- ja terveysalan sekä sivistystoimen ammattilaisille, jotka ovat suuntautuneet seksuaaliväkivaltaa ehkäisevään tai korjaavaan työhön.


Katso myös näitä tuotteita