Terveellinen, turvallinen ja hyvinvoiva oppilaitos — Opas ympäristön ja yhteisön monialaiseen tarkastamiseen

Hietanen-Peltola, Marke; Korpilahti, Ulla
Nimeke: Terveellinen, turvallinen ja hyvinvoiva oppilaitos — Opas ympäristön ja yhteisön monialaiseen tarkastamiseen
Tekijät: Hietanen-Peltola, Marke (Toimittaja)
Korpilahti, Ulla (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523025042
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 12,00 € (10,91 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: OHJ0072015
Kustantaja: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Sarja: Ohjaus 7
Painos: 2. painos, 2018
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: suomi
Sivumäärä: 114
Tuoteryhmät: JULKAISUSARJAT
- Ohjaus
- Lapset, nuoret ja perheet
EDUT JA TARJOUKSET
Kirjastoluokka: 59 LÄÄKETIEDE. TERVEYDENHOITO
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: opiskeluympäristö, oppilaitokset, ympäristö, oppimisympäristö, turvallisuus, hyvinvointi, terveyden edistäminen, monialaisuus, ammattiryhmät, roolit, tehtävät, lainsäädäntö
Oppaassa esitellään uusi monialainen toimintamalli oppilaitoksen terveellisyyden ja turvallisuuden sekä yhteisön hyvinvoinnin tarkastamiseen. Terveydenhuoltolaki velvoittaa koulu- ja opiskeluterveydenhuoltoa toteuttamaan oppilaitostarkastukset säännöllisesti yhdessä muiden viranomaisten ja toimijoiden kanssa. Yhteinen työskentely lisää toiminnan vaikuttavuutta, tuo säästöjä ja hyödyttää kaikkia osapuolia.

Toimintamalli sisältää tarkastusten suunnittelun, toteutuksen, seurannan, dokumentoinnin ja tuloksista tiedottamisen. Lisäksi käsitellään tarkastuksen sisältöjä ja eri toimijoiden rooleja. Myös tarkastuksen uusin sisältöalue, yhteisön hyvinvointi, on huomioitu oppaassa kuten myös yhteisöllisen opiskeluhuoltotyön tiedon tarpeet.

Opas on suunnattu ensisijaisesti koulu- ja opiskeluterveydenhuollon, terveydensuojelun, koulutuksen järjestäjien ja oppilaitosten, työsuojelun ja työterveyshuollon vastaaville viranomaisille ja toimijoille sekä oppilaitoskiinteistöjen omistajille ja niiden huollosta vastaaville tahoille. Lisäksi opas soveltuu oppilaille ja opiskelijoille, huoltajille ja muille yhteistyötahoille sekä eri alojen opiskelijoille.


Katso myös näitä tuotteita