Turvataitoja nuorille — opas sukupuolisen häirinnän ja seksuaalisen väkivallan ehkäisyyn

Aaltonen, Jussi
Nimeke: Turvataitoja nuorille — opas sukupuolisen häirinnän ja seksuaalisen väkivallan ehkäisyyn
Tekijät: Aaltonen, Jussi (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522455963
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: OPA0121012
Kustantaja: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Sarja: THL Opas 21/2012
Painos: 1. painos, 2012
Kieli: suomi
Sivumäärä: 171
Tuoteryhmät: JULKAISUSARJAT
- Opas
- Lapset, nuoret ja perheet
Kirjastoluokka: 37.42 Lasten ja nuorten huolto ja suojelu
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: turvallisuuskasvatus, turvallisuus, nuoret, seksuaalisuus, seurustelu, seksuaalinen häirintä, seksuaalinen hyväksikäyttö, seksuaalirikokset, väkivalta, vaaratilanteet, ehkäisy
Turvataitoja nuorille -oppaan tavoitteena on ennaltaehkäistä nuorten kokemaa seurusteluväkivaltaa, seksuaalista väkivaltaa ja sukupuolista häirintää. Turvataitokasvatuksella vahvistetaan nuoren omia voimavaroja, lisätään tietoa seksuaalioikeuksista sekä tuetaan tunnetaitojen kehittymistä. Samalla vahvistetaan nuoren keinoja puolustaa itseään väkivaltaa, häirintää ja seksuaalista kaltoinkohtelua vastaan.

Omien rajojen hahmottamisen ja puolustamisen lisäksi on keskeistä oppia kunnioittamaan myös toisten rajoja. Turvataitoja nuorille -opas on suunnattu yläkoulun ja toisen asteen oppilaitosten opettajille, kuraattoreille ja terveydenhoitajille. Se sisältää kattavasti tietoa keskeisistä ilmiöistä kuten seksuaalisesta väkivallasta, sukupuolisesta häirinnästä ja seurusteluväkivallasta. Materiaalissa puretaan näihin ilmiöihin liittyviä myyttejä ja uhria syyllistäviä käsityksiä, jotka ovat usein puuttumisen ja avunsaannin esteenä. Oppaaseen on koottu testattuja ja vuorovaikutteisia harjoituksia tehtäväksi yhdessä nuorten kanssa. Turvataitokasvatuksen kehittäminen on osa naisiin kohdistuvan väkivallan vähentämisen ohjelmaa 2010-2015.


Katso myös näitä tuotteita